DE l'1 al 12 de març de 2011

Jaume Guindulain és un veterà dibuixant paisatgista, que podem catalogar com a pertanyent a l'Escola d'Olot, ja que de molt jove va assistir, com a deixeble preferent, al taller d'en Pere Gussinyé.
L'any 1977 participà en la II Fira Nacional del Dibuix, celebrada a la Rambla de Catalunya de Barcelona.
L'any 1987 presentà una exposició en solitari a la Sala Rovira de Barcelona. També hi fou present en la celebració dels 50 anys d'aquesta sala, l'any 1992.
Altrament ha participat en exposicions col.lectives.
D'aquest dibuixant podríem dir que, de la corporeïtat del que veu, ell sempre n'acaba treien el seu esperit.

quadres

dijous, 10 de març del 2011

rebut d'una visitant de l'exposició

L’exposició de l’artista Jaume Guindulain ens condueix als camins del passat,vigents avui dia en el nostre paisatge interior, on l’important no és el que veiem si no el que sentim.Les figures humanes ,amb un traç imprecís intencionat ,no són el més rellevant de les pintures;tanmateix hi són,com un testimoni mut,però present,davant d’allò que és viu ,un arbre ,o inmaterial,una casa pairal,una església...El conjunt dóna la idea de perdurabilitat, que ben bé podria ser eterna.
No us la perdeu, acaba el diumenge,això sí,us recomano que porteu música;mireu els quadres  tot sentint  Pau Casals,insuperable.

lisa Lobato

1 comentari:

  1. Malauradament encara no he tingut la oportunitat d'acostar-m'hi però hi aquest dissabte sens falta hi vaig!

    Els dibuixos d'en Jaume Guindulain em traslladen a la infància i és que en sóc el seu primer nét.

    El seu traç inconfusible aconsegueix crear una atmòsfera molt suggerent en un món rural en pau on trobem personatges força inquietants.

    Moltes felicitats!

    ResponElimina